Misstag 31. Inga dresscodes

Inför valet 2010 författade Moderaterna dresscodes till sina företrädare. De nya Moderaterna skulle snarare klä sig i luvtröja än pärlhalsband.

Visst. Det går att håna spektaklet. Men det visade att Moderaterna tog sin kommunikation på allvar. Kommunikation handlar inte bara om vad som sägs och hur det sägs. Det handlar om val av typsnitt, logotyper, bildval och hur den som framför budskapet uppfattas.

Vid detta lade Moderaterna stor vikt. Allt ovanstående och mycket därtill togs också upp i olika partihandlingar. Det visade på att man förstått något som Socialdemokraterna helt negligerat, nämligen vikten av god kommunikation.

Att sedan klä en moderattant i luvtröja är ungefär som att sätta ett pärlhalsband på ett svin. Det blir inte särskilt trovärdigt.

Men hellre att man går ett steg för långt i sin profilering än att man inte går några steg alls. Typ, som socialdemokraterna.

Jag ser gärna en dresscode för Socialdemokraterna i nästa års val. Fast ännu hellre riktlinjer för vilken musik som företrädarna ska lyssna på. Så man slipper höra Mona Sahlin upprepa sin kärlek till Bruce Springsteen.

Populära inlägg i den här bloggen

Misstag 3. Butler i tunnelbanan

Misstag 29. Thomas Bodström kunde vänta

Misstag 28. Sveriges nya högerparti