Misstag 12. Fejkat e-brev gör (s) rasande


I början av sommaren uppmärksammar media att ett fejkat e-brev, undertecknat Mona Sahlin, cirkulerar på webben. Socialdemokraterna väljer att reagera på löjligast möjliga sätt.

I ett fejkat e-brevet påstås Mona Sahlin ge tips på hur man klarar sin ekonomi. Bland annat genom att betala sin dagmamma svart, skippa tv-licensen och strunta i att betala kvarskatt. Ingen normalbegåvad människa kunde rimligtvis tolka det som att Mona Sahlin var den verkliga avsändaren.

Brevet var ett försök till politisk satir. Om den var lyckad eller ej kan man tvista om. Någon större anledning till upprördhet fanns dock inte. Om man inte sitter som partisekreterare hos Socialdemokraterna förstås.

För snart grävde kvällspressen fram bevis på att enskilda Moderater hade vidarebefordrat brevet. Och då gick Ibrahim Baylan i taket.

I Dagens Nyheter krävde han att "den moderata partiledningen agerar och ger en tydlig signal att det inte är acceptabelt att falskeligen sprida uppgifter vars syfte bara är att misskreditera Mona Sahlin".

- Det är väldigt obehagligt och den moderata partiledningen har ett ansvar.

I Expressen fortsatte han med att beskriva det som "den värsta sortens av politisk kampanj som finns".

Som om någon verkligen trodde att Mona Sahlin skrivit brevet. Som om det verkligen fanns någon anledning att uppröra sig.

Det här skulle bli upptakten till ett väl orkestrerat kampanjarbete från Socialdemokraterna i syfte att framställa sin egen partiledare som ett offer. Kanske den märkligaste politiska taktik som skådats på år och dag.

Mer om detta i senare blogginlägg.


Populära inlägg i den här bloggen

Misstag 3. Butler i tunnelbanan

Misstag 29. Thomas Bodström kunde vänta

Misstag 28. Sveriges nya högerparti