Misstag 9. Möjligheternasland.se

Valet 2010 skulle internet på allvar bli en del av partiernas kampanjer. Socialdemokraterna tänkte varför inte? Och satsade sina pengar på obegriplig seg jävla skit.

Det slogs på stora trumman. Varje valaffisch och annons från Socialdemokraterna undertecknades med samma webbadress: möjligheternasland.se. Inom partiledningen måste sidan ha uppfattats som ett av partiets starkaste kort. Eller så var de helt enkelt fulla.

På möjligheternasland.se möttes de presumtiva väljarna av ett lapptäcke av filmer med rubriker som Ett korn av sanning, Slå dig ned en stund i Stockholm, Jobba på solbrännan och Spritt språngande spårvagn.

Det var nytt. Det var fräscht. Det var utmanande. Men framförallt. Det var obegriplig seg jävla skit.

Bakom sidans tillblivelse måste ligga någon slags total missuppfattning av hur folk använder internet.

Det finns i princip fyra anledningar att ge sig ut på det världsomspännande datanätet.

* Man vill kommunicera
* Man vill underhållas
* Man vill snabbt och effektivt söka information och nyheter
* Man vill titta på nakna människor

I socialdemokraternas världsbild använder människor dock internet för att de först och främst vill bli påtvingade avsändarens kreativa snedsteg och sedan vänta väldigt länge på att få slumpartad information som de högst eventuellt, men förmodligen inte, är intresserade av. Och det utan att ens bjudas på lite full frontal nudity eller möjlighet att kommunicera.

På möjligheternasland.se får man vänta långa sega stunder på att få igång filmer där tanter spelar boule, gubbe åker spårvagn eller äckligt käcka socialdemokratiska partikamrater volontärtvättar Slussen.

Filmerna avslutas med starka budskap som "I Piteå har vi skapat sommarjobb", I Olofström byggde vi om ett gammalt växthus till boule- och skatehall" och "Vi kan inte vänta med att göra Stockholm ännu vackrare".

Med andra ord. För de allra flesta människor var det helt värdelös information. Som det dessutom krävdes väldigt mycket tålamod för att få fram.

Hur fel hade det varit att använda internet på ett sätt som folk har användning för?

1. Man läser en annons från Socialdemokraterna.
2. Man går in på den webbadress som anges och får genast fram lättillgänglig och fördjupad information om budskapet i annonsen.

Superfel. För det är år 2010 och nu vill folk ha obegriplig seg jävla skit.

Populära inlägg i den här bloggen

Misstag 3. Butler i tunnelbanan

Misstag 29. Thomas Bodström kunde vänta

Misstag 28. Sveriges nya högerparti